понеділок, 13 жовтня 2014 р.

День ветерана на Ковельщині.


       Осіннє листя падає поволі
          І накриває землю золотим шатром.
Це золото даровано в знак долі 
Нехай наповнить Ваші душі, Ваші долі, Ваші серця
Золотим теплом!

1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку. Відповідну резолюцію ухвалила Генеральна Асамблея ООН у 1990 році. В Україні цей день відзначається як День ветерана.
Саме у цей день, у приміщенні Ковельської міськрайонної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) пройшли урочистості до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана. Привітати ветеранів прийшли голова райдержадміністрації Юрій Поліщук, заступник голови районної ради Галина Коляда, радник народного депутата України Степана Івахіва  Валерій Черкаска, секретар Ковельської міської ради Михайло Гетьман, військовий комісар Ковельського об’єднаного військового комісаріату Василь Сущ, депутати районної ради, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, представники громадськості району.
Перед початком проведення зустрічі ветерани та гості хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих в роки війни та померлих ветеранів.

Розпочала урочистий захід голова Ковельської районної організації ветеранів України Валентина Січкар, яка розповіла про життя ветеранів, зупинилася і на проблемних питаннях.
Вітаючи представників старшого покоління з цією святковою датою, встановленою міжнародною спільнотою для вшанування людей тих поколінь, які пройшли нелегкий життєвий шлях, заклали матеріальну базу розвитку суспільства і є носіями кращих трудових традицій, Юрій Поліщук зазначив, що створення належних умов життя людей поважного віку – одне із головних завдань органів влади. «Саме повагою до людей старшого покоління вимірюється ступінь цивілізованості будь-якої держави», - сказав голова райдержадміністрації.
Учасників районних урочистостей привітала заступник голови районної ради Галина Коляда. До вітань долучилися радник народного депутата України Степана Івахіва Валерій Черкаска, військовий комісар Ковельського об’єднаного військового комісаріату Василь Сущ, депутат районної ради Володимир Андросюк, керівник молодіжної громадської організації «Фома» Юрій Кондратович та інші. Від районної влади та гостей ветерани отримали подарунки та грошові винагороди.
По завершенні урочистої частини ветерани мали змогу поспілкуватися з представниками влади та обговорити проблемні питання. Начальник управління соціального захисту населення Олена Давидович відповіла на ряд питань та провела консультаційно-роз’яснювальну роботу стосовно соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами для надання пільг і субсидій, розповіла про зміни до порядку надання житлових субсидій, визначення розміру обов’язкової частки плати за житлово-комунальні послуги, тверде паливо,скраплений газ. Дані зміни затверджені Постановою КМУ від 6 серпня 2014 року № 409 та набирають чинності з 1 жовтня 2014 року.  Надані  роз’яснення про  зміни до «Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення переліку таких засобів» відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2014 року № 374 .
     Довідка: Сьогодні у Ковельському районі мешкають  2046 ветеранів війни, з них інвалідів війни-101 особа, УБД – 179 осіб, учасників війни – 1439 осіб, 327 осіб - член сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, ветеранів праці – 3843 особи. До Дня Перемоги 1945 ветеранам війни виплачено разову грошову допомогу на суму 716,4 тис.грн. Забезпечено виплату компенсацій на тверде паливо 1176 ветеранам та скраплений газ 972 ветеранам на суму 766,5 тис.грн. та виплату пільг на житлово-комунальні послуги та пільгу по електроенергії в грошовій формі в повному об’ємі.
На черзі на забезпечення санаторно-курортного путівкою перебуває 20 ветеранів війни. Протягом цього року путівками було забезпечено 20 ветеранів війни та 20 путівок закуплено за кошти субвенції. З обласного бюджету було виділено кошти в сумі 8,0 тис.грн. на придбання 2 путівки ветерану війни із супроводом. 6 інвалідам війни виплачено компенсацію за невикористану путівку на суму 3,9 тис.грн. 13 ветеранам видано листи-талони на пільговий проїзд по Україні та країнах СНГ.
Ветеранам війни забезпечено виплату компенсації на бензин, технічне або транспортне обслуговування автомобілів, які вони мають в користуванні  або перебувають на черзі на отримання через органи соціального захисту. 22 особам виплачено допомогу на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни на суму 25,9 тис.грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар