понеділок, 13 жовтня 2014 р.

До ветеранів — з увагою і турботою

Нещодавно в приміщенні міськрайорганізації Спілки воїнів-"афганців" відбувся захід з нагоди Дня ветерана. На зустріч прибули з усіх куточків району голови ветеранських організацій, люди поважного віку.

У зібранні взяли участь представники міської та районної влади, благодійного фонду "Патріоти Волині", а також працівники соціальних служб.
Перед присутніми виступила голова районної ветеранської організації Валентина Січкар. Вона відзначила, що люди, які пережили нелегке минуле, потребують всілякої підтримки і уваги.  Тож районна організація, спільно з  владою роблять все можливе, щоб кожний з них відчув турботу про себе.
На  зібранні йшла мова про людей, які морально і матеріально підтримують ветеранів, допомагають їм вирішити життєві проблеми. В першу чергу,  це — Іван Смітюх, Петро Смаль, Віктор Козак та інші благодійники.
У своєму виступі секретар міської ради Михайло Гетьман звернув увагу на проблеми, які турбують ветеранів.
— Ветерани, — сказав він, — багаті своїми мудрістю, великим життєвим досвідом. Можна бачити, як старанно і сумлінно працюють на землі городяни, які утримують власні дачі. Праця хлібороба важка, але почесна. А скільки зусиль і праці вкладають, щоб виростити урожай, наші ветерани, які проживають у селах.
Про людей поважного віку, їх життєвий досвід, тяжкі роки, які пережили ці люди під час війни й у післявоєнний період, говорив голова райдержадміністрації Юрій Поліщук.
Емоційним і щирим був виступ на зустрічі з ветеранами заступника голови районної ради Галини Коляди. На сесіях районної ради, наголосила вона, постійно обговорюються питання, які хвилюють  людей. Так буде й надалі.
З увагою ставляться до ветеранів й члени ВО "Батьківщина", які не стоять осторонь їх життєвих проблем. Голова  районної організації цієї політичної сили  Володимир Андросюк привітав присутніх із Днем ветерана, поінформував про підтримку людей поважного віку.
Перед учасниками зібрання виступив також військовий комісар Ковельського об'єднаного міського  військового комісаріату Василь Сущ.
хххх

Вікно у світ знань

У  Голобах відбулося урочисте відкриття університету третього віку на громадських засадах. Про цей навчальний заклад та завдання, які перед ним стоять,  поінформувала присутніх голова ветеранської організації району Валентина Січкар. Як вона наголосила, подібний університет вже не один рік діє у Ковелі, тому є потреба мати його у селищі.
В ньому, як зазначалося, зможуть навчатися не лише ветерани, люди, які ніде не працюють і давно перебувають на заслуженому відпочинку, а й усі бажаючі.
Після обговорення  питань, пов'язаних із організацією навчання, присутні одноголосно  обрали ректора університету третього віку. Ним став директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) райдержадміністрації Аркадій Степанюк.
Аркадій Михайлович у своєму виступі розповів про плани щодо навчального процесу. На його думку, тут мають навчатися люди, які хотіли б знати більше, могли б "відірватися" від  телевізорів. Вони зможуть не тільки послухати цікаві лекції на різні теми, але й зустрітися із відомими письменниками, поетами, представниками місцевої влади, соціальної служби.
— Ми запросимо у наш університет, — сказав А. Степанюк, —  педагогів, медиків, правознавців, художників, відомих митців. Будемо організовувати екскурсії  історичними місцями. Адже наш заклад — це вікно у світ пізнання й науки.
Також при відкритті університету  виступила завідуюча сектором департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Ковальчук.
— Такі університети діють, — зазначила вона, — на базі шести територіальних центрів соціального обслуговування Волині. Слухачі закладу мають змогу регулярно спілкуватися між собою, отримати необхідні для них знання, відчути себе потрібними, усвідомити, що життя продовжується і меж для  пізнання не існує.
На зустрічі із ветеранами також виступили голова районної ради Ігор Верчук, голова районної організації ВО "Батьківщина", депутат райради  Володимир Андросюк,  Голобський селищний голова Сергій Гарбарук та інші.
.

Немає коментарів:

Дописати коментар