середа, 19 лютого 2014 р.

Зустріч з ветеранами.

Напередодні Дня захисника Вітчизни в літературно-меморіальному музеї Лесі Українка с. Колодяжне відбулася зустріч керівників районної влади з ветеранами Великої Вітчизняної війни, головами ветеранських організації району, учнями загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Колодяжне.
В ці дні, коли тривають заходи з нагоди 70-ї річниці визволення населених пунктів Ковельщини від фашистських загарбників згадуються імена наших жителів, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини, усіма силами, інколи ціною власного життя, наближали день звільнення Ковельщини від фашистської окупації. Учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам'ять ветеранів Великої Вітчизняної війни, які відійшли у вічність.
Зі вступним словом до присутніх звернулася голова Ковельської районної організації ветеранів України Валентина Січкар, яка зупинилася на  співпраці районної організації ветеранів з управліннями, відділами райдержадміністрації, з органами місцевого самоврядування щодо соціального, медичного захисту ветеранів війни та участі ветеранів у громадському житті району.
На сьогодні в районі проживає 5 ветеранів, які брали участь у визволенні Ковельщини. Це  учасники бойових дій, інваліди І групи Васейко Федір Васильович, Кравчик Патрикій Пилипович з Дубового, Хом’як Марфа Арсентіївна з Радошина, Щибря Андрій Кононович з Голоб, Мороз Василь Григорович з Колодяжного. Визволителі брали участь у бойових діях на других, третіх українських та білоруських фронтах. За виявлену мужність та героїзм їх неодноразово нагороджували орденами та медалями.
Згадавши всіх визволителів, які боролися за свободу і незалежність Батьківщини на фронтах Великої Вітчизняної  війни розпочалася святкова частина. До ветеранів-визволителів звернувся голова райдержадміністрації Сергій Матяшук, який привітав ветеранів на землі, де жила і творила славетна Леся Українка. «Президент України, держава турбуються про соціальних захист ветеранів війни. Влада прикладає всіх зусиль аби жодна людина не була позбавлена уваги та турботи. Зважаючи як ви працювали за трудодні, за копійки відновлюючи нашу країну у після воєнний час висловлюю усім Вам подяку за ратний трудовий, бойовий подвиг» – сказав керівник виконавчої влади району.
Голова райдержадміністрації Сергій Матяшук нагородив цінними подарунками  ветеранів-визволителів Ковельщини та вручив Подяку, цінний подарунок  Ніні Сойко - голові Уховецького первинного осередку Ковельської районної організації ветеранів України за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди 70-річчя від дня народження.
Голова райдержадміністрації Сергій Матяшук подякував голові Ковельської районної організації ветеранів України Валентині Січкар, ветеранам за їх активну громадську позицію, розуміння та закликав  до подальшої співпраці.
З вітальними словами до присутніх звернулися голова районної ради Петро Якубук, голова Волинської обласної організації ветеранів України Микола Капітоненко.
Зустріч з урочистостей перейшла в насичене і змістовне спілкування. Адже як неодноразово наголошує Президент України Віктор Янукович, що святкування річниці визволення України від фашистських загарбників має відбуватися в тісній взаємодії органів влади з ветеранськими організаціями. Про це і говорили на зустрічі, оскільки визволення населених пунктів Ковельщини розпочалося з 3 лютого і тривало до 6 липня. Голова первинного ветеранського осередку с. Поворськ Ганна Шворак поділилася досвідом роботи щодо проведення заходів до Дня визволення населених пунктів Поворської сільської ради від фашистських загарбників. Керівники первинних ветеранських організацій порушили ряд проблемних питань.
Йшлося і про питання, які стосувалися діяльності районної організації ветеранів, питань співпраці представників ветеранської організації з владою щодо надання соціальних послуг найуразливішим категоріям населення, соціального та медичного обслуговування ветеранів, життєдіяльності сільських ветеранських організацій та інше.
Для ветеранів учні Колодяжненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. виконали віршовані твори на воєнну тематику. Після офіційної зустрічі гостям провели екскурсію по музею-садибі Лесі Українки, де мали змогу присутні ознайомитися з унікальними експонатами, послухати розповідь  екскурсовода. Під час зустрічей ветерани ділилися своїми спогадами, розповідали про проблеми, які їх тривожать.
Підводячи підсумки зустрічі, голова райдержадміністрації Сергій Матяшук наголосив, що органи виконавчої влади налаштовані на визначення першочергових потреб ветеранів війни та надання допомоги в їх вирішенні. Він запевнив, що  з метою підняття рівня соціального захисту ветеранів війни райдержадміністрацією і надалі буде проводитися відповідна робота на виконання завдань, доручень та соціальних ініціатив Глави держави.
   
 

Немає коментарів:

Дописати коментар