четвер, 29 жовтня 2015 р.

В урочищі Мар’їне» пройшов урочистий ритуал перепоховання останків воїнів
В рамках заходів, присвячених 71-річниці визволення України від фашистських загарбників, на військовому кладовищі періоду Другої світової війни 28 жовтня відбувся урочистий ритуал перепоховання останків 8 воїнів.
Останки солдатів були знайдені під час пошукових робіт, що проводилися пошуковим загоном «Відродження» цього року. Нажаль, ідентифікувати нікого із загиблих не вдалося.
Згідно з військовим ритуалом і належними почестями землі були віддані останки кількох бійців, загиблих в роки Другої світової війни, в ході військової операції «Битва за Ковель» у березні - липні 1944 року. У церемонії перепоховання взяли участь представники органів виконавчої влади району, голова Волинської обласної організації ветеранів Олександр Булавін, керівник пошукового загону «Відродження» Вадим Дорофеєнко, ветерани війни, мешканці Мощенської сільської ради.
Від районної влади виступив керівник апарату райдержадміністрації Степан Топольський. «Сьогодні в день 71-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, ми віддаємо данину шани військовослужбовцям, які загинули в роки Другої світової війни. Згадуємо усіх, хто поклав життя в одній із найжорстокіших воєн і вклоняємося ветеранам, які нині поряд з нами», – сказав посадовець. Степан Топольський висловив вдячність пошуковому загону «Відродження» ДП «Волинські старожитності» та особисто командиру пошукового закону Вадиму Дорофєєнко, голові Волинської обласної організації ветеранів України Олександру Булавіну за проведену роботу у пошуку загиблих військових у часи Другої світової війни.
Керівник пошукового загону «Відродження» Вадим Дорофеєнко сказав у виступі, що його люди просто роблять свою справу - піднімають тих, хто віддав життя за наше майбутнє. За словами Вадима Дорофєєнка, вони віднайшли поховання чотирьох військових неподалік населеного пункту Дольськ, що в Турійському районі, трьох – в Ковельському районі, зокрема, біля Дубової та Радошина, та останки одного офіцера на території Ковеля.
Перед урочистим ритуалом перепоховання останків воїнів у місцевому храмі с.Мощена відбулася панахида, яку відслужили настоятель церкви ім. Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП о.Василій та настоятель Свято-Михайлівської церкви УПЦ КП с.Воля-Ковельська о. Володимир.
Полеглих на війні героїв провели в останню путь ушанувавши  пам’ять воїнів хвилиною мовчання. А над Військовим кладовищем – місцем спочинку захисників пролунав військовий салют, віддаючи їм останню шану.
Від представників влади, громадськості на могили загиблих воїнів були покладені вінки та квіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар