четвер, 26 червня 2014 р.

Ніхто не забутий

 З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні   відбулися покладання вінків, квітів до меморіалу Слави в  Ковелі та до обеліска Слави в  Голобах, мітинги-реквієми.

Мітинг-реквієм біля обеліска Слави в Голобах розпочала голова Ковельської районної організації ветеранів України Валентина Січкар. До учасників заходу звернулися голова райдержадміністрації Юрій Поліщук, голова районної ради Ігор Верчук, настоятель церкви святих Петра і Павла УПЦ КП отець Андрій.
 "З перших днів війни Ковельщина стала на захист рідного краю, — відзначив Юрій  Поліщук. — Вічно пам'ятати про полеглих, віддавати шану учасникам війни, ветеранам, які є сьогодні серед нас, оточити їх увагою, повагою та любов'ю — наш святий обов'язок. Ми повинні пам'ятати і вшановувати героїв, які не повернулися з поля бою, низько вклонятися нашим ветеранам, свідкам воєнного лихоліття". 
Спогадами про пережите поділився ветеран війни Володимир Ковальчук.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя заради Перемоги та відійшов у безсмертя.
Молебень за померлими та загиблими відслужив благочинний Голобського благочинного округу, настоятель Свято-Георгіївської  церкви отець Ніфонт та священики УПЦ.
 Вінки до місць захоронень  поклали голова райдержадміністрації Юрій Поліщук, голова районної ради Ігор Верчук, ветерани, учні, громадськість міста і району.

Немає коментарів:

Дописати коментар