середа, 30 жовтня 2013 р.

28 жовтня - День визволення України від німеько-фашистських загарбників.

   В селищі відбулися районні урочистості, присвячені 69 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, в яких взяли участь голови ветеранських організацій району, учасники Великої Вітчизняної війни, хор ветеранів "Червона калина".
   Свято розпочалось мітингом біля обеліску Слави. Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто загинув у роки війни, поклали квіти пам'яті, шани, любові.
  Продовжилось свято в Голобській школі. Гостей зустріли діти з квітами і запросили всіх до шкільного музею, де учень школи Андрій Борисюк цікаво і змістовно провів екскурсію.
 Далі свято продовжилось в актовому залі школи. Розпочав святкову програму хор ветеранів війни і праці "Червона калина".
  Учасників свята  тепло вітали голова Ковельської  райдержадміністрації Матяшук С.В., заступник голови Мигуля А.Д., голова районної ради Якубук П.Г.
  Учні школи підготували літературно-музичну композицію.
 
  Голови первинних ветеранських організацій продовжили спілкування в Голобській селищній бібліотеці, де за чашкою чаю обговорювали роботу своїх організацій.

середа, 23 жовтня 2013 р.

Ветерани в бібліотеці.

  Учасники хору ветеранів війни і праці  "Червона калина", постійні користувачі бібліотеки,   переглядають по Інтернету публікації блогу  "Ковельська районна організація ветеранів", а також шукають цікаву інформацію про інші ветеранські колективи області.

пʼятниця, 11 жовтня 2013 р.

День ветерана на Ковельщині.

   До Дня ветерана  відбулась зустріч представників районної влади з головами первинних ветеранських організацій Ковельщини, ветеранами війни і праці.
   З вітальними словами, побажаннями ветеранам міцного здоров'я, людської шани, підтримки і вдячності від найдорожчих людей та бадьорості духу звернулися до ветеранів: перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Стиранка, начальник управління соціального захисту населення Олена Давидович, директор територіального центру соціального обслуговування Аркадій Степанюк, голова районної ветеранської організації Валентина Січкар.
  Учасники  ветеранського хору "Червона калина" виконали задушевну українську пісню. Віночком музичних вітань ветеранів привітав гурт "Родинонька".
  Кожне слово, кожну  пісню зустрічали ветерани із сльозами на очах. А пригадати свою молодість, поспілкуватись вони мали нагоду за "солодким" столом.

четвер, 3 жовтня 2013 р.

Ветерани Ковельщини в Білорусії.

    Своє свято - Міжнародний день ветерана , голобські ветерани запам'ятають надовго, бо вони провели його в Білорусії. Кобринські ветерани запросили їх відзначити цей день разом.
    В палаці культури м.Кобрина нас зустріли гарним короваєм. Програма була запланована на цілий день. Побували ми в історико-краєзнавчому музеї,  який розкриває історію міста, його побут, традиції.
   Екскурсія була також по визначних місцях  міста. Цікаво було побувати в парку, біля пам'ятника Суворова, познайомились з аквапарком. Ветерани поклали квіти біля Обеліска Слави.
  А далі відбулась цікава, тепла зустріч ковельських і білоруських ветеранів. Спогади...спогади...
  Святковий день закінчився великим концертом двох ветеранських хорів та танцями.
  Поїздка вдалася. Пізно повертались додому, трішки втомлені, але щасливі.